Niin mikä Ympyrät?


Musiikkia on valtavasti. Joidenkin arvioiden mukaan hemmetisti liikaa. Musiikkialan painopisteiden liu’uttua kohti streamauspalveluita ja digitaalista levittämistä kuunneltavaa on jatkuvasti enemmän ja useammalla alustalla kuin koskaan. Musiikkitarjontaa vaivaa valtava runsaudenpula, kun somekanavat ja Youtube kiehuvat jatkuvasti yli lupaavaa materiaalia. Kärjistäen sanottuna artisti voi ehtiä lyödä läpi, nousta kuuluisuuteen ja kadota uuden tieltä ennen kuin siihen ehtii oikein reagoidakaan.

Samaan aikaan kun musiikin tarjonta on paisunut mielettömäksi, on perinteisen (printti-)median kiinnostus taiteen analysoimiseen laskenut. Spotifyn kaltaiset musiikkipalvelut ovat sittemmin ottaneet roolia musiikin jäsentäjinä ja aggregaattoreina tuottamalla käyttäjilleen henkilökohtaisia soittosuosituksia sekä palvelunlaajuisia soittolistoja. Kuitenkin kun musiikin portinvartijat vähenevät, jäljelle jääville kuraattoreille ja algoritmeille jää entistä enemmän valtaa siihen, mikä musiikki tulee kuulluksi. Tällöin kuluttajalla on entistä suurempi vastuu joko löytää musiikkia itse tai alistua vain passiiviseksi radiosta ja televisiosta vuotavan kulttuurisen yhtenäiskulttuurin vastaanottajaksi.

Me uskomme, että musiikista kirjoittamisella, taidekritiikillä ja kuratoinnilla on edelleen rooli musiikin merkityksellistämisessä ja löytämisessä. Ympyrät on joukko kirjoittajia joita yhdistää rakkaus musiikkiin ja se tunne, kun on juuri löytänyt jotain uutta ja hienoa. Me haluamme kertoa siitä teillekin, ja siksi kirjoitamme tänne musiikkisuosituksia, levyarvioita ynnä muita musiikkiin ja sen lieveilmiöihin liittyviä tekstejä.

Kuulostaa hyvältä, haluan päästä mukaan!


Jos sinuakin kiinnostaa tehdä sisältöjä sivullemme, olet enemmän kuin tervetullut ottamaan meihin yhteyttä ja esittelemään itsesi. Kerro mikä sinua musiikin saralla kiinnostaa ja mitä haluaisit tehdä - musiikista kiinnostuneille ja kekseliäille tekijöille on aina paikka sivullamme. Ymmärräthän kuitenkin, että olemme pieni vapaaehtoisvoimin toimiva saitti emmekä voi maksaa sivulla julkaistavista jutuista palkkaa.

Voitteko arvostella yhtyeeni levyn x?


Ehkä! Suhtaudumme suopeasti demojen esittelemiseen ja uusien tulokkaiden musiikin arvioimiseen. Emme takaa, että juuri sinun julkaisusi valitaan käsittelyyn, mutta voit aina töniä meitä oikeaan suuntaan lähettämällä julkaisusi tiedot palauteboksiimme. Käytännön syistä emme arvioi julkaisematonta tai muuten internetin tavoittamatonta materiaalia, sillä haluamme myös lukijoidemme pääsevän tutustumaan arvioitaviin levyihin.